Pues hoy haremos un quaker pero con quinua: super fácil, saludable y que se puede comer solo, con frutas, con cacao, miel, etc.
- 1/2 taza de quinua bien lavada y escurrida (si no quedara con un sabor amargo)
- 1 taza de leche evaporada
- 3 cucharadas de azucar
- canela entera, clavos de olor, nuez moscada rallada.
Preparación
Poner a hervir la quinua lavada con agua que cubra apenas. Al cabo de unos 15 minutos, cuando la quinua haya reventado, añadir la leche junto con el azucar, una raja de canela, 3 o 4 clavos de olor y una pizca de nuez moscada. Bajar el fuego y cocer otros 10 minutos moviendo regularmente para que la mezcla no se queme.
Estará listo cuando tenga una consistencia semi-sólida como la de un puré.
Servir y espolvorear con canela o adornar con frutas, pasas, barras de chocolate, miel o lo que la imaginación diga.
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[English version]
Do you know that in Peru the Porridge is known as Quaker (oat meal brand) and this meal -as old as Roman times-, it is still a very popular breakfast in the UK?
Well today we prepare quinoa porridge which is very easy, healthy and delicious breakfast.
Ingredients (2p)
- 1/2 cup of quinoa seeds (well washed and drained otherwise it get a bitter taste)
- 1 cup evaporated milk (or condenate without sugar)
- 3 tsp sugar
- cinammon 1 stick and some powder, 3 cloves, nutmeg powder
Preparation
Put the washed quinoa seeds in a pot with some water only to cover the quinoa, cook to a boiling point. After 15 minutes, when the quinoa seeds are opening, low the fire and add evaporated milk, sugar, the cinammon stick, 3 cloves and some nutmeg powder. Let it cook 10 minutes more but moving continuosly to prevent the mix to be burned!
At the end the consistency is mid-solid, just like a puree. Serve alone with some cinammon powder over or a mix of fruits, raisins, chocolate bar, honey or just follow your fantasy!
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